12 November, 2012

RayPilot® på världens största strålbehandlingskongress i Boston

Under den sista veckan i oktober deltog Micropos på världens största strålbehandlingskongress, ASTRO i Boston. Bolaget visade upp RayPilot® systemet som används för att öka precisionen vid strålbehandling av prostatacancer.

Det var många besökare i montern som fick demonstration av RayPilot® och diskussioner fördes med flera kliniker, distributörer och andra företag inom strålbehandling. Förbokade möten genomfördes även med potentiella samarbetspartners och kliniker.


Stormen Sandy kom även in över Boston och kongressen stängde därför tidigare under en av de tre utställningsdagarna men det var desto fler besökare i montern under övriga dagar.


– Det var en mycket bra kongress för vår del och det var bra att ha Lars Göran Lilja på plats som känner de nordiska klinikerna mycket väl samt Daniel O´Connell som med sin långa erfarenhet inom strålbehandling är välkänd i branschen. Dessutom så var våra distributörer på plats från Italien, Tyskland och Frankrike och hade möjligheten att ta med intressenter till montern säger VD, Tomas Gustafsson.


Micropos kan nu visa upp mer och mer kliniska resultat jämfört med tidigare och många besökare kommer igen från föregående år för att uppdatera sig om produktens status.

En viktig publikation som kunde visas upp för första gången på denna kongress är de resultat som presenterats från Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg som bevisar att prostata kan förflytta sig mer än 1 cm under pågående behandling vilket riskerar att tumören missas. Detta går inte att se från utsidan och visar tydligt behovet av att använda ett system som RayPilot® för att detektera tumörens läge inuti kroppen kontinuerligt under behandlingen.För ytterligare information kontakta:

Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-772 80 99Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) (www.micropos.se) utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot® är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot® kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot® systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.

Välkommen att följa Bolaget på www.facebook.com/microposmedical eller följ pressreleaser om Bolaget på www.mynewsdesk.se sök efter Micropos och välj prenumerera.

Search the website

×