Ny distributör i Polen

Micropos har tecknat ett distributionsavtal med Health Technologies för distribution av RayPilot® i Polen.

– Vi är glada över att ha påbörjat samarbetet med Health Technologies som är ett framgångsrikt bolag med en bra relation till polska strålbehandlingskliniker vilket borgar för att RayPilot® kommer få en god introduktion. Polen är en intressant marknad där det investeras mycket inom radioterapi och det säljs ett 20-tal linjäracceleratorer årligen varav Health Technologies är etablerad distributör till den ledande linac-leverantören.

En första kongress har genomförts tillsammans med Health Technologies och diskussioner om demobesök hos ett antal kliniker har påbörjats.

healthtechnologies

– Vi har etablerat oss som en pålitlig leverantör inom radioterapi och med RayPilot® i vår produktportfölj så förstärks vår ställning ytterligare säger Jaroslaw Borkulak som är VD på Health Technologies.

polish-oncology-meeting

Bild från 4th Congress of Polish Oncology där Health Technologies visade upp RayPilot® för den Polska marknaden för först gången.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-760 80 05

Jaroslaw Borkulak, CEO, Health Technologies Sp. z.o.o., +48-605 265 620, jaroslaw,borkulak@healthtech.pl

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) (www.micropos.se) utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot® är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot® kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot® har en unik lösning för gating som är godkänd och kompatibel med  Varians Clinac® iX linear accelerators och Trilogy® system. I en unik kommande generation av RayPilot® sändare kombineras positionering, in-situ dosimetri och automatisk patientidentifikation. RayPilot® systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.

Välkommen att följa Bolaget på www.facebook.com/microposmedical.

Search the website

×