Ny distributör av RayPilot® i Spanien

Micropos Medical har tecknat distributörsavtal med företaget Bioterra S.L. för marknadsföring, försäljning och distribution av RayPilot® i Spanien.

– Bioterra är specialiserade på produkter inom strålbehandling och har utmärkta relationer med både offentliga och privata onkologikliniker i hela Spanien. Detta nya partnerskap kommer att öppna dörrar för RayPilot® på den spanska marknaden där flertalet kliniker nu börjar sikta på att starta högprecisionsbehandling och hypofraktionering där en förutsättning är att använda produkter som vår, säger Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical.

Vidare tillägger Tomas: ”Vårens seminarier med fem spanska kliniker i kombination med uppföljande möten och ytterligare nya kontakter under den största europeiska strålbehandlingskongressen har resulterat i att vi nu anser att Spanien är ett land som börjat intressera sig för den typen av behandlingar där RayPilot® kommer till sin rätt. Med denna bakgrund inleder vi nu samarbetet med Bioterras erfarna säljteam som har rekommenderats som partner till Micropos av spanska strålbehandlingskliniker.

– Vi strävar ständigt efter att hitta nya innovativa produkter och lösningar som hjälper sjukvården att förbättra behandlingsresultatet. Vår målsättning är att ligga i absoluta framkanten inom radioterapi och detta är anledningen till att vi speciellt valt RayPilot®, säger Marisa Ogando, VD för Bioterra.

bioterra-logo

För ytterligare information kontakta:

Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-760 80 05

Marisa Ogando, CEO, Bioterra s.l., +34-917 990 292, marisa.ogando@bioterra.net

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) (www.micropos.se) utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot® är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot® kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot® har en unik lösning för gating som är godkänd och kompatibel med  Varians Clinac® iX linear accelerators och Trilogy® system. I en unik kommande generation av RayPilot® sändare kombineras positionering, in-situ dosimetri och automatisk patientidentifikation. RayPilot® systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.

Välkommen att följa Bolaget på www.facebook.com/microposmedical.

Om Bioterra S.L.

Bioterra (Biology and Technology Radiation) startade 2002 och har som mål att tillhandahålla produkter och tjänster till radioterapi, fysik och strålskyddsavdelningarna på offentliga och privata sjukhus i hela Spanien.

Bolaget är utvald distributör för flertalet innovativa och framgångsrika företag i branschen såsom:  A2J, Aquila, Cicvo, IBA, RaySearch och Xstrahl. Bioterra har ett team bestående av främst ingenjörer och fysiker som är experter på den senaste tekniken. Detta garanterar högkvalitativ installation, utbildning och service helt anpassad till behoven hos olika användare.

Ytterligare information om Bioterra finns på www.bioterra.net.

Search the website

×