Behandling med RayPilot® påbörjad i Dijon

Som Micropos aviserat i tidigare pressmeddelande startade behandlingen av de första RayPilot® patienterna i Frankrike den 20 januari.

Det franska cancercentret Centre Georges-François Leclerc (CGFL) i Dijon är därmed den första kliniken i världen att använda RayPilot med en integrerad mjukvarukoppling till strålbehandlingsutrustningen från amerikanska Varian.
CGFL är dessutom den första kliniken att förutom använda RayPilots etablerade positioneringsteknik för att detektera intern prostatarörelse först med att mäta den absorberade stråldosen inuti kroppen.

Den kliniska användningen som nu startat i Dijon gör RayPilot till den enda produkten på världsmarknaden som helt unikt kombinerar detektering av position i realtid med mätning av stråldosdos i behandlingsområdet.

Kliniken har som målsättning att utvärdera den nya doimetrifunktionaliteten och inledningsvis behandla ett 20-tal patienter på normala 40-talet tillfällen. Ambitionen är att därefter övergå till hypofraktionerad behandling då antalet tillfällen dramatiskt minskas till ca 5. Vid hypofraktionering är det extremt viktigt att ha kontinuerlig övervakning av tumörens interna position.

– Det är fantastiskt kul att vi nu är i gång på en ny, stor och viktig referensmarknad som Frankrike och att vi kan visa det smidiga automatiserade arbetsflödet med den integrerade Varian-lösningen. Vi ser att intresset och behovet för hypofraktionering sprider sig i Europa och att det krävs lösningar som RayPilot för att våga ta detta steg, säger Charlotta Tilk, Sälj och Marknadschef på Micropos.

Dijon RayPilot Varian MMI

För ytterligare information kontakta:

Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-772 80 99

Om Micropos Medical AB (publ):
Micropos Medical AB (publ) (http://www.micropos.se) utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot® är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot® kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot® har en unik lösning för gating som är godkänd och kompatibel med Varians Clinac® iX linear accelerators och Trilogy® system. Micropos kommer under 2015 släppa en ny RayPilot@ sändare som kombinerar positionering, in-situ dosimetri och automatisk patientidentifikation. RayPilot® systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.
Välkommen att följa Bolaget på http://www.facebook.com/microposmedical

Search the website

×