23 November, 2012

RayPilot® på AIRO-kongressen i Italien

Micropos italienska distributör Radius ställde ut RayPilot® systemet för ökad precision vid strålbehandling av prostatacancer vid AIRO-kongressen i Rom, Italien.

AIRO är ett årligt återkommande möte inom radioterapi där läkare och fysiker möts och nya vetenskapliga arbeten presenteras. Årets möte hölls 17-20 november och hade 600-700 deltagare.

Radius fokuserar på produkter inom patientpositionering och representerar flertalet företag inom positionering genom hela strålbehandlingskedjan och för olika tumörgrupper. På årets kongress presenterades en kampanj med fokus på precisionsbehandling där en läkare från den privata strålbehandlingskliniken i Italien som nu har använt RayPilot® sen ett halvår tillbaka uttalade sig om nyttan med systemet:

– Förväntningarna som vi hade innan vi påbörjade RayPilot användningen har bibehållits, systemet har visat sig vara ett pålitligt verktyg för realtidspositionering. Det är en mycket intressant produkt för felkorrigering mellan behandlingstillfällena samt under varje enskild behandling och är ett stöd för hypofraktionering och ökning av stråldosen enligt chefsläkaren på det italienska privatkliniken.

Från Micropos sida deltog Hanna Syrén som är ansvarig för den kliniska användningen av RayPilot® och som dessutom pratar flytande italienska.

– Behovet av kontinuerlig kontroll över tumörens position genom hela behandlingen blir mer och mer tydlig, särskilt då hypofraktionering kommer allt mer. Det tillsammans med det faktum att vi har en kund i Italien lockade många intressenter att besöka montern och få en demonstration av RayPilot® systemet, säger Hanna Syrén.

AIRO_2012_2

Frv. Hanna Syren, Pierfrancesco Silli, Mauro Mei, Ludovica Mei

RayPilot® systemet finns idag installerat på universitetssjukhus och privatsjukhus i Europa. Bolaget har distributörsavtal i Tyskland, Frankrike, Schweiz och Italien samt en samarbetspartner i Spanien. Därutöver förs diskussioner med distributörer i bl.a. Storbritannien, Österrike och Indien.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical AB (publ), tel 031-772 80 99

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) (www.micropos.se) utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot® är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot® kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot® systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.

Välkommen att följa Bolaget på www.facebook.com/microposmedical eller följ pressreleaser om Bolaget på www.mynewsdesk.se sök efter Micropos och välj prenumerera.

Search the website

×