2 December, 2011

Radius visade upp RayPilot® på AIRO kongressen i Italien

Micropos italienska distributör, Radius, ställde ut RayPilot® systemet för ökad precision vid strålbehandling av prostatacancer vid AIRO kongressen i Genua.

AIRO kongressen är den årliga sammankomsten för den italienska strålbehandlingsbranschen och det viktigaste mötet på året där de flesta radioterapeuterna träffas, diskuterar och lär sig om nya rön.

– På årets möte i Genua har vi på Radius upplevt ett stort intresse för det nya RayPilot® systemet och vi hade ett flertal diskussioner med kliniker under kongressen, vi har även bokat uppföljningsbesök med intresserade kliniker, säger Pierfrancesco Silli som är produktspecialist inom strålbehandling på Radius.

Radius är en väl ansedd och erfaren återförsäljare av flera produkter inom strålbehandling och nuklearmedicin på den italienska marknaden företaget är bl.a. återförsäljare för Varian partikelterapi och Advanced Cyclotron Systems.

– Detta är tredje AIRO-kongressen som jag deltar på och det står klart att både RayPilot® systemet och behovet av att ha kontinuerlig kontroll över var tumören befinner sig under behandlingen blir mer och mer etablerade säger Hanna Syrén, QA / RA Manager på Micropos och som deltog i Radius monter.

Radius_booth_AIRO_2011_RayPilot Hanna_Airo_2011_RayPilot
Bilder: Radius monter med RayPilot® längst till höger samt Hanna Syren från Micropos i den högra bilden

För ytterligare information, kontakta:

Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-772 80 99

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) (www.micropos.se) utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot® är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot® kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot® systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.

NYHET:  Välkommen att följa Bolaget på www.facebook.com/microposmedical eller följ pressreleaser om Bolaget på www.mynewsdesk.se sök efter Micropos och välj prenumerera.

Search the website

×